Forum Polska REFLEKSJE

Polska REFLEKSJE

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 2005-04-28 12:23:07

agulka
Użytkownik
Od: kraków

motocykle

witam.Już niektórzy z was wiedzą a niektórzy jeszcze nie i dla nich pisze o mojej pasj.Otórz są nia motocykle i wycieczki motocyklowe.Niestety jeszcze nieposiadam własnego motocykla(napewno to kiedys nastąpi)i nie mam jeszcze prawajazdy.Jestem jak to sie u nas mówi plecaczkiem(pasarzer)hihihi tylko kobiety są plecaczkami a faceci to plecory lub wory z ziemniakami.Może jestem jakas inna albo nienormalna ale zapach smaru i bezyny i siedzenie w garazu z moim chłopakiem i przygladanie sie jak on tam sobie grzebie przy moto czy myje sprawia mi ogromną przyjemnośc.jak widze jakis motocykl to juz potrafie rozruznic czy to jamaha virago czy suzuki intruder(czasami sie pomyle)Bardziej rozrozniam nasze polskie moto np czy to WSK kos czy bąk  i.t.d.A w szczegulnosci uwielbiam wycieczki na motorku.To jest to co najbardzej lubie.Nie trzeba stac w korku tylko miedzy samochodami czmych i juz jestem pierwsza.Ale trzeba to robic z rozwagą i zeby nie przeszkadzac innym kierowca.A najbardziej mnie smiesza tacy gówniarze którzy stoja na swiatłach a my obok nich i niby to chca sie scigac.Włacza sie zielone swiatło i kto pierwszy wystartuje oczywiscie ze motor.Nie jezdzimy z Grzesiem na scigaczu(plastiku).nie mamy jeszcze jakiejs jamahy czy hondy tylko Jawe C-Z 350 ale przerobiona trosze i wyglada prawie jak one.Pewnie na długim odcinku nas wyprzedził ale musiałby sie dobrze postarac.A pozatym to nie na tym polega zeby sie scigac bo to jest wielka głupota.Jazda na motorze ma byc przyjemnoscia.Moze niektórzy z was mysla ze motocyklisci to banda obdarciuchów i rozrabiaków.Macie racje ale tak jest w USA i to od nich mamy taką opinie bo tam zeczywiscie sa gangi motocyklowe którzy gdzie nie przyjada to zrobią rozróbe.Nie wiem jak inni ale u nas z Krakowa i okolic motocyklisci to normalni ludzie.Mamy w sród nas babke i facet którzy są na co dzien lekarzami goscia który pracuje w banku mamy równierz 18-latków którzy jeszcze chydza do szkoly sredniej,i kudzu którzy pracuja na bódowach ale wszyscy jestesmy równi.I nie ma dla nas znaczenia kto na czym jezdzi i potrafimy sie dostosowac do innych.Jak niektórym wiadomo opiekujemy sie tez dzieciakami z domu dziecka przy ul.naczelnej w krakowie.W ten długi wekeend wybieramy sie na wycieczke na 3-4 dni na ziemie kłodzką.Zdjecia napewno zamieszcze na forum.                   

#2 2005-05-03 22:48:07

Monika
Administrator
Od: Kraków

Re: motocykle

O, no to pewnie juz wróciliście. Pokaż zdjęcia, koniecznie.                   

#3 2005-05-11 16:19:16

chRumcia
Użytkownik
Od: blue yoRk city

W życiu nie wsiąde na motocykl  :shock:                   

Sercem i duchem

#4 2005-05-11 19:23:52

Meggi
Moderator
Serwis

:shock: a dlaczego to tak?? Ja nigdy nie siedziałam, ale chętnie bym poczuła ten wiatr we włosach!! lol                   

[img]http://www.cosgan.de/images/smilie/xmas/f034.gif[/img]

#5 2005-05-12 11:04:02

Bursztynka:)
Użytkownik
Od: Nisko:D

hmm, a ja mam zamiar zdać na prawko typu A i B
i będę śmigać takim kawasaki, które już mam big_smile                   

"Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym."

#6 2005-05-12 11:26:54

Meggi
Moderator
Serwis

Bursztynko-ale cudo!! Fajny... big_smile                   

#7 2005-05-12 13:11:33

Ana
ANA
Od: Nisko/Kraków

lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol

Magda ja chcę na tylne siedzenie!!!!!!!!!!   lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol

oj cudo cudo

widziałam :mrgreen:

jeest niesamowity lol  lol  lol  lol  lol                   

Każdy z nas jest rzeźbiarzem swego życia. Według posiadanej, a jeszcze lepiej: stale nabywanej wiedzy nasze życie stopniowo staje się arcydziełem bądź kiczem.

#8 2005-05-12 13:41:21

Użytkownik

ok, jak bede już mogła to przewioze was wskich big_smilebig_smilebig_smile                   

"Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym."

#9 2005-05-12 13:46:29

Brzoskwinka
Użytkownik

a ja wam powiem, że kiedyś miałam przyjemność przejechać się takim cudeńkem (oczywiście nie tym na zdjeciu) na tylnym siedzeniu, wrażenia są wprost niesamowite.  big_smile
Facet z którym jechałam był chyba motorowym królem szos. Trasę z Krakowa do Katowic autostradą od bramki do bramki pokonaliśmy w 16 minut.
Tylko potem mi trochę w głowie szumiało  :roll:
Powrót nie był już tak udany, gdyż rozpadał się deszcz i było bardzo ślisko no i trochę przemokliśmy i zmarzli.

Niestety kolejnego razu już nie było bo facet był rugbystom i w jednym meczu jakiś przeciwnik skoczył mu na plecy i niestety Andrzej wylądował na wózku inwalidzkim - a motor musiał sprzedać żeby mieć pieniądze na rehabilitację.
Ma 40% szansy że jeszcze kiedys normalnie będzie chodził  :roll:

Szkoda go bo niezły był wariat  sad                   

jestem szalona

#10 2005-05-12 13:51:00

natasha
Użytkownik

motory sa nie bezpieczne                   

#11 2005-05-12 13:54:06

Ana
ANA

natasha napisał:

motory sa nie bezpieczne

zaewniam Cię, że ten tu powyżej wklejony jest baaaardzo bezpieczny
można powiedzieć że jest bezkolizyjny na ulicach lol                   

Każdy z nas jest rzeźbiarzem swego życia. Według posiadanej, a jeszcze lepiej: stale nabywanej wiedzy nasze życie stopniowo staje się arcydziełem bądź kiczem.

#12 2005-05-12 13:56:42

chRumcia
Użytkownik
Od: blue yoRk city

Meggi20 napisał:

:shock: a dlaczego to tak?? Ja nigdy nie siedziałam, ale chętnie bym poczuła ten wiatr we włosach!! lol

przez kask raczej trudno  lol                   

Sercem i duchem

#13 2005-05-12 13:58:50

natasha
Użytkownik

Ana napisał:

natasha napisał:

motory sa nie bezpieczne

zaewniam Cię, że ten tu powyżej wklejony jest baaaardzo bezpieczny
można powiedzieć że jest bezkolizyjny na ulicach lol

w jakim sensie? smile                   

#14 2005-05-12 14:01:11

Ana
ANA

natasha napisał:

w jakim sensie?

dosłownym
ale to już musi wyjaśnić właścicielka tego cuda
można powiedzieć, że ma bezpieczne wymiary lol  lol  lol                   

#15 2005-05-12 14:03:04

natasha
Użytkownik

chodzi o to ze to jest zabawka? smile                   

#16 2005-05-12 14:21:03

schizia mizia
Użytkownik

Bursztynka:) napisał:

hmm, a ja mam zamiar zdać na prawko typu A i B
i będę śmigać takim kawasaki, które już mam big_smile

Zanim zdasz na to prawko, to pewnie juz dawna rdza to maszynke przypruszy  :wink: Wiem, bo sama kiedys 11 razy prawko zdawalem i wciaz do pracy smigam na swojej Meridzie  :roll:                   

#17 2005-05-12 14:36:31

Meggi
Moderator
Serwis

chRumcia napisał:

Meggi20 napisał:

przez kask raczej trudno  lol

To inaczej: wink chce poczuć te komary na zębach... :mrgreen: <fuuuujjjjjjj> :wink:                   

#18 2005-05-12 18:35:20

Mania
Użytkownik

A ja jeżdżę swoim motorkiem chociaż nie mam prawka  8) . I tak mnie nikt nie jest w stanie dogonić  lol                   

#19 2005-05-13 01:30:56

Użytkownik

Brzoskwinka napisał:

Ma 40% szansy że jeszcze kiedys normalnie będzie chodził &nbsp;:roll: &nbsp;
Szkoda go bo niezły był wariat &nbsp;sad

miejmy nadzieje... i jeździł :wink:

natasha napisał:

motory sa nie bezpieczne

natasha, przesadzasz :wink:

natasha napisał:

chodzi o to ze to jest zabawka? smile

jakby to była zabawka, to wylądowałaby u mojego młodszego rodzeństwa :wink:

schizia mizia napisał:

Zanim zdasz na to prawko, to pewnie juz dawna rdza to maszynke przypruszy &nbsp;:wink: Wiem, bo sama kiedys 11 razy prawko zdawalem i wciaz do pracy smigam na swojej Meridzie &nbsp;:roll:

o to się nie martw :wink: juz ja się postaram i będzie dobrze big_smile dla chcącego nie ma nic trudnego, a ja baaaardzo chce big_smilebig_smilebig_smile                   

#20 2005-05-13 03:07:56

Monika
Administrator

Własnie, Bursztynkoi. Skoro chcesz, więc zdasz. Bo ci, którzy chcą, zawsze osiągają to, w co mierzą. Wierzę, I dobrze, ze Ty o tym wiesz, juz w tak mllodym wieku. To pozwpli Ci na osiągniecie wielu, wielu zeczy a i już pozwoliło.  smile Bo wiara i chęci są najważniejsze.   smile                   

#21 2005-05-14 01:28:55

Użytkownik

dziekuję Moniko za dobre słowo...
ale wiesz, mysle, że motywacją moga być też inni - nie chce żeby zawiedli się na mnie... a niektórym chcę tym niespodziankę zrobić wink
więc wierzę - uda mi się big_smile                   

#22 2005-05-16 00:10:36

Monika
Administrator

Ja też wierzę.  smile                   

#23 2005-05-20 17:03:19

Dorota30
Użytkownik
Od: Brzeg opolski
Serwis

Przyznam się, że nie pasjonuja mnie tak motory, ale samochody to już calkiem inna sprawa. Nie śmiejcie się prosze ale ja zdałam prawko dopiero za 4 razem. Poprostu zżerał mnie stres noi byłam bardzo młoda.
Zaraz poleciałam do dziadka z prośbą, żeby kupił mi najtańsze auto jakie znajdziemy na giełdzie.Noi pojechalismy. Najtańszą okazała się 10 letnia Lada niedzielnego kierowcy. Kupowałam ją i płakałam ze szczęścia.I zaczeło się.
Kupiłam sobie książkę:"Sam naprawiam samochód" i jak coś sie zepsuło sama naprawiałam.To była moja pasja, moje hobby i radość. Wracałam z garażu umazan smarem, łapy nie do umycia. Koledzy smiali się ze mnie.
Teraz czasy się zmieniły, juz prawie nikt nie jeździ samochodami z gaźnikiem itd.
Teraz otwieram maskę nowoczesnego samochodu i odechciewa mi się zyć. Elektronika, kabelki, komputer.Eeee! To juz nie to samo!                   

CHCESZ MIEC LADNY AVATAR LUB BANNER Z PODPISEM?JESTEM GRAFiKIEM I ZROBIE TO PROFESJONALNIE.ZA DARMO OCZYWIŚCIE.

#24 2005-05-24 13:23:33

agulka
Użytkownik
Od: kraków

natasha napisał:

motory sa nie bezpieczne

Samochody tez sa niebezpieczne.Trzeba miec troche wyobrazni zeby umiec czynkolwiek jezdzic.                   

#25 2005-05-26 10:55:35

adrian
Użytkownik
Od: Szczecin

Dorota30 napisał:

....
Zaraz poleciałam do dziadka z prośbą, żeby kupił mi najtańsze auto jakie znajdziemy na giełdzie.Noi pojechalismy. Najtańszą okazała się 10 letnia Lada niedzielnego kierowcy. Kupowałam ją i płakałam ze szczęścia.I zaczeło się.
Kupiłam sobie książkę:"Sam naprawiam samochód" i jak coś sie zepsuło sama naprawiałam.To była moja pasja, moje hobby i radość. Wracałam z garażu umazan smarem, łapy nie do umycia. Koledzy smiali się ze mnie.
Teraz czasy się zmieniły, juz prawie nikt nie jeździ samochodami z gaźnikiem itd.
Teraz otwieram maskę nowoczesnego samochodu i odechciewa mi się zyć. Elektronika, kabelki, komputer.Eeee! To juz nie to samo!

Heh, to mamy identyczne hobby. Sam też lubię grzebać starszych autach, zwłaszcza w Fiatach z lat '60.
Zgadzam się z Tobą,żę nie ma to jak jazda poczciwym 'gaźnikowcem', która daje więcej radości niż poruszanie się współczesnym 'plastikiem'.
p.s.msz jeszcze tą Ładę?                   

Pozdrawiam
Adrian
Życie!! usmiechnij się do adriana, a adrian uśmiechnie się do ciebie!

Stopka forum